Lactatiekundige

Een lactatiekundige IBCLC heeft een post-HBO studie gevolgd, uitsluitend over borstvoeding. Hierdoor heeft een lactatiekundige veel inzicht in de achtergronden van borstvoeding en over welke mogelijkheden er zijn wanneer er problemen zijnontstaan. Zij is dus dé specialist op het gebied van borstvoeding.
Voor je aan een studie over borstvoeding gaat beginnen, moet je er een hart voor hebben. Audrey en Annette hebben dat en zijn beiden gepassioneerd over borstvoeding. We staan graag voor je klaar als je vragen hebt, als je advies nodig hebt, of als je problemen ervaart met het voeden van je kindje. Bel voor een afspraak of maak zelf online een afspraak in onze agenda

 

WHO gedragscode

De WHO-code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’.

De WHO-code is geschreven om borstvoeding te beschermen en te bevorderen. Dat betekent dat ouders juiste informatie krijgen over de voeding van hun kind. zonder dat ze daarbij beïnvloed worden door commerciële bedrijven. Dankzij de WHO-code is in Nederland de reclame voor babyvoeding onder zes maanden aan banden gelegd.

Borstvoedingenzo verkoopt ook merken die zich niet aan de WHO-code houden, zonder daar zelf reclame voor te maken.

Je kunt de code hier lezen.