Consulten

“Borstvoeding is een van de meest effectieve wijzen om je baby een gezonde en veilige start te laten maken. Adequate zorg en begeleiding bij borstvoeding zijn essentieel voor moeders en hun gezin, om optimale borstvoeding te kunnen bieden”

Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

 

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om jouw baby te voeden. Om ervoor te zorgen dat jullie samen een goede start maken helpen we je graag door je de juiste informatie en begeleiding te bieden. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en daarom bieden we verschillende opties.

 

Informatieavond over borstvoeding

Om een goede start te maken bij het geven van borstvoeding is voorbereiding het halve werk. We organiseren een borstvoedingscursus voor aanstaande ouders waarin alles wat je moet weten over het geven van borstvoeding aan bod komt. Zo weet je na deze bijeenkomst hoe je lichaam aangezet wordt om moedermelk te gaan maken en wat je kunt doen om deze productie in stand te houden. We maken gebruik van korte filmpjes om verschillende manieren van aanleggen te laten zien. Omdat we graag persoonlijke aandacht geven houden we de groepen klein. Het is fijn om de bijeenkomst samen met je partner te bezoeken.

Kijk op onze agenda voor data of geef je hier meteen op.

 

Consulten

Tijdens het geven van borstvoeding kan je tegen problemen aanlopen. Graag helpen we je hierbij en bieden we verschillende consulten aan waardoor je kunt kiezen wat bij je past.

  • Prenataal consult. Dit consult vindt plaats voordat je bevallen bent. Het kan zijn dat je je erg onzeker voelt, en je afvraagt of je wel borstvoeding wilt of kunt geven. Wanneer je zwanger bent van een volgend kindje en de borstvoeding verliep eerder niet zo goed, is het fijn om bij dit kindje met een duidelijk plan te starten.
  • All-in consult. Dit is een consult aan huis, het duurt meestal een uur. Je krijgt achteraf een verslag gemaild waarin je alles wat we besproken hebben nog eens kunt nalezen. Ook krijg je 2 weken om je vragen aan ons te stellen, dit kan per mail, sms, whatsapp of je kunt bellen.
  • Basisconsult. Een consult aan huis, zonder verslag. Je kunt ons in de week na het consult nog één keer contacten als je vragen hebt.
  • Vervolgconsult. Soms is het fijn om na het eerste consult nog moment af te spreken om je vragen door te nemen. Je hebt immers gewerkt met alle informatie die je van ons gekregen hebt en het kan zijn dat je daardoor nieuwe vragen krijgt. Ook wanneer jullie bij een andere zorgverlener zijn geweest kan het fijn zijn om nog een consult af te spreken.
  • Kolfconsult. Voor dit consult kom je op de praktijk. Je kunt verschillende merken kolven uitproberen en je krijgt informatie over hoe je het kolven op je werk het beste kunt aanpakken.
  • Telefonisch consult. Soms is een telefoontje genoeg om jouw vragen te beantwoorden. We vragen ontvangen graag je gegevens en sturen een factuur per mail.

Borstvoedingspakket

Voor volledige zorg bij jouw borstvoedingsperiode hebben we ons hele aanbod bij elkaar gedaan in een borstvoedingspakket. Zo ga je niet alleen goed voorbereid jouw borstvoedingsperiode tegemoet, maar ondersteunen we je ook in de eerste weken na de geboorte van jouw baby. We staan voor je klaar als je vragen hebt en komen bij je thuis als dit nodig is.

Het pakket bestaat uit deze onderdelen:

  • een prenataal consult om jouw persoonlijke situatie te bespreken of een cursus over borstvoeding van 1 uur bij jou thuis
  • een consult na je bevalling bij jou thuis, inclusief verslag en 2 weken mail en/of telefonische ondersteuning
  • een kolfconsult of een draagconsult

Klik hier voor de kosten van  de verschillende consulten.

De kosten voor lactatiekundige hulp worden vaak vergoed door je zorgverzekering. Je kunt dit nakijken in je polisvoorwaarden. De aangegevens prijs is exclusief reis en parkeerkosten.